Thuiskomen bij jezelf

Ik ben Monique van Saane. Persoonlijke ontwikkeling staat voor mij hoog in het vaandel. Het betekent puin ruimen en iets nieuws opbouwen. Nieuwe wegen bewandelen en steeds meer leven vanuit mijn eigen kern.

Spiritualiteit heeft alles te maken met identiteit. Alles begint hiermee. Identiteit lost op in zijn.

Ik was een pleaser. Ik hoopte zo op goedkeuring van vooral mijn ouders maar eigenlijk van iedereen. Om dat te bereiken kronkelde ik me in alle bochten en was net een kameleon. Ik wist precies hoe ik me waar moest gedragen om naar niet door de mand te vallen. Ik was totaal niet in contact met wie ik was. Sterker nog, ik wist niet eens dat dat er was. Ik. Mezelf.
Ondanks dat het anders overkwam op de buitenwereld, was ik zo kwetsbaar als maar mogelijk is. Liet ik over me heen walsen, was ik bang voor confrontaties, voor dominantie, twijfelde ik bij alles aan mezelf, vertoonde ik aangepast gedrag, er was zoveel angst voor afwijzing, zoveel onzekerheid..

Mijn drijfveren, maar zeker ook de opleiding tot Hypnotherapeut en het wandelen in de natuur, op pad gaan met mezelf, hebben me gebracht bij waar ik nu ben. In mijn kracht, bij mezelf. Ik ben thuis.

31 antwoorden op “Thuiskomen bij jezelf”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.