Hypnotherapie

Dit is een prachtige en liefdevolle manier om contact te maken. Contact met jezelf, met je eigen binnenwereld, je ‘eigen-wijsheid’ – je onderbewustzijn waar diep weggestopte emoties zijn opgeslagen.

Je leert je gedachten even te parkeren, waardoor het rustig wordt in je hoofd. Door rust in je hoofd, is er ruimte om te horen wat je ‘eigen-wijsheid’ je wil vertellen. Een archeoloog gaat de diepte in om te zoeken naar wat verborgen ligt, naar alles wat waardevol is in het nu.

In tegenstelling tot alle wilde verhalen over hypnose – die versterkt worden door tv programma’s waarin hypnotiseurs de mensen alles maar laten doen waar ze geen controle over hebben – is deze therapievorm eigenlijk het tegenovergestelde. We werken met trance, een geconcentreerde aandacht. Om een idee te geven: het voelt als staren. Of als je bijvoorbeeld zó opgaat in een boek en je niet hoort dat er iemand de kamer binnenkomt. Het grote verschil met tv hypnose is dat je zelf de controle houdt en je weldegelijk bewust blijft van je omgeving en alles wat je zegt en doet.